Als het gaat om het verbouwen of aanleggen van de vloeren in je huis, kan het overweldigend zijn om te bepalen welke vloer de juiste optie is voor je behoeften.

Hoewel je waarschijnlijk weet wat je niet leuk vindt, wat je kan helpen om je zoektocht te verfijnen, is er nog steeds een grote verscheidenheid aan keuzes die je kunt maken.

Eén van de meest populaire vloerkeuzes is de laminaat vloer. Voor veel huiseigenaren die van hardhouten vloeren houden, maar de prijs van hout niet kunnen betalen, heeft het laminaat zichzelf bewezen als één van de beste beschikbare budgetvriendelijke vloeropties. 

Hier zijn vijf redenen waarom je goedkoop laminaat moet overwegen voor je volgende renovatieproject.

Budgetvriendelijk

Zoals hierboven vermeld, is laminaatvloer extreem budgetvriendelijk. Het is echter ook ongelooflijk stevig en duurzaam, waardoor je de meeste waarde voor je geld krijgt. Bovendien is het bijna onmogelijk om het verschil tussen hardhout en laminaat te zien, dus biedt het je de stijl en verfijning van hardhout zonder het bijbehorende prijskaartje.

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is laminaat? Laminaat is meestal opgebouwd uit vier lagen materiaal. Deze materialen worden samengetrokken om een ​​zachte, comfortabele vloer te creëren die bestand is tegen scherpe objecten, zware voorwerpen en zelfs koken en waterlekkage. Deze duurzaamheid maakt het tot een uitstekende keuze voor gangen, keukens, badkamers en zelfs woonkamers.

Installatie

Het installeren van laminaatvloer is geen langdurig proces, wat minimale renovatie inhoudt. Eén van de moeilijkste delen van het bouwen in huis is dat je te maken hebt met aannemers en werklieden die  hun invloed op de dagelijkse routine hebben. 

Een laminaatvloer kan redelijk snel worden geïnstalleerd door een professioneel team. Het grote voordeel bij laminaat is dat je het ook zelf kunt doen, omdat het vergezeld gaat van een goede instructie. Doordat je alles in elkaar klikt kan het eigenlijk niet fout gaan bij het leggen.

Zorg

Laminaatvloer kost niet veel werk om schoon te krijgen noch om het goed te onderhouden. Stof is er duidelijk op te zien, waardoor het gemakkelijk is om het weg te vegen. Alle soorten van vloeistof die erop gemorst worden, van water tot  nagellak, moet wel zo snel mogelijk worden afgeveegd. 

Zoals hierboven vermeld, is de vloer echter redelijk duurzaam, dus morsen zal geen vlek achterlaten als het relatief snel worden opgeruimd. Laminaat kan worden gezogen en kan ook schoon worden gemaakt met een vochtige doek of dweil.

Stijl

Laminaat komt in een breed scala aan kleuren en texturen, zodat je kunt kiezen welke stijl het beste bij je past. Hout-look laminaat komt in kleuren met lichte tinten tot diepe rode tinten en donkere zwarte tinten. Laminaattexturen strekken zich uit van klassieke, gladde oppervlakken tot zelfs natuurlijke, rustieke oppervlakken die eruit zien als echt hout.