Alhoewel het kunstgras verdwijnt van de voetbalvelden van de meeste betaalde voetbalclubs, neemt het meer en meer toe in onze huizen. Met de praktische en esthetische kant, biedt het de verleiding tot het brengen van een vleugje groen, direct in je huis.

Het is niet meer nodig om ​​groene vingers te hebben om een ​​perfecte grasmat neer te leggen, het kunstgras vervangt het natuurlijke gras op terrasen, balkons en tuinen.

Het nepgras is gemaakt van kunststof vervaardigd door chemische synthese om zo echt mogelijk is op natuurlijke gras te lijken. Kunstgras bestaat uit polypropyleen strengen of gekleurde polyethyleen, het is stootvast materiaal en bestendig tegen ultraviolette straling en temperatuurwisselingen.

Installatie van kunstgras

Als je grote, groene ruimtes wil bedekken met kunstgras, dan zal de hulp van een professional sterk aan te raden om je toekomstige gazon snel en perfect te installeren. 

Voor kleine ruimtes is het leggen van kunstgras mogelijk bij verschillende oppervlakken, zoals een terras, een binnenplaats of een balkon. Je zal dan geen ​​professionele hulp nodig hebben.

De eerste stap die nodig is om je grond te bereiden is het verwijderen van het gras, onkruid en stenen. Als je een verhoging wil, giet er een laag van kalksteen overheen en leg er vervolgens zand op. Op deze ondergrond plaats je een doek om het kunstgras te beschermen.

Vervolgens is het nodig om de platen met een spatel en de speciale lijm voor kunstgras te plaatsen en uiteindelijk de grasmat vast te maken aan de uiteinden van de strips, met lijm aan beide kanten. 

En dan ligt je kunstgras al. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is er van genieten.

Gemakkelijk in onderhoud

Kunstgras kan in sommige gevallen iets meer kosten dan een natuurlijke grasmat, maar op de lange termijn zal je alleen maar voordelen van hebben.

Met zeer weinig onderhoud is het bovendien niet langer nodig om kunstmest te gebruiken, om nog maar te zwijgen over het sproeien. Kunstgras bespaart je tijd en geld.

Het kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden en is altijd heerlijk groen, onafhankelijk van het seizoen. Dit heeft een toegevoegde waarde voor je huis.

Tot slot is dit soort gazon gemakkelijk op alle plaatsen aan te leggen, op balkon, de tuin of zelfs je oploop. Je hebt altijd plezier van kunstgras, zo biedt het een maximum aan netheid, er ligt geen aarde, dus je hoeft niet bang te zijn dat het vuil in je huis brengt. 

Het product wordt geleverd in verschillende kwaliteiten en aspecten en de rollen worden verkocht in verschillende breedtes. Daarnaast hangt alles af van de kwaliteit van je kunstgras, maar de levensduur is 12 jaar, in tegenstelling tot de natuurlijke grasmat die een levensduur heeft zolang je het handhaaft.

Kunstgras zou kunnen worden afgevlakt na intensief gebruik of na het plaatsen van bijvoorbeeld een kast of iets anders met een zwaar gewicht. Als je het langere tijd op deze manier gebruikt, dan zou dit nadelig kunnen zijn voor de mat. Het is dus wel van belang dat je de mat in de gaten houdt.